Si Barcelona és la ciutat dels prodigis, Madrid és, amb tots els ets i uts, la ciutat prodigiosa. En quaranta-i-vuit hores hem passat de l’hivern a l’estiu, a través d’una fugaç primavera, per a, tot seguit, tornar-nos a instal·lar en l’hivern. Ruiz-Gallardón ens informa a l’ABC que vol ser diputat al Congrés i Esperança Aguirre –candidata del Mundo per a substituir Rajoy- ens confirma que l’alcalde vol ser president del Govern!. I tot això mentre una considerable Sharon –Charo per als fotògrafs madrilenys- Stone presenta Instint bàsic 2, addicció al risc en un cinema de la Gran Via.

¿Calen més proves per a sostenir la dimensió prodigiosa d’aquesta vila? Apunto dues d’envergadura: dimarts passat vam aprovar el millor Estatut de la nostra història, derrotant la histèrica oposició del PP. Al dia següent, ETA declarava un alt el foc permanent efectiu des del dia d’ahir. Un anunci que, evidentment, afecta al conjunt del país i obre les portes a una nova etapa de prudent esperança en la fi del terror, que tindrà en Madrid un dels seus escenaris més rellevants.

Erasme de Rotterdam amb la seva decisió de no assistir a les Dietes de Worms i Augusburg renuncià a tenir un paper protagonista en la Reforma. ERC, que practica un humanisme laic, no pot renunciar, a hores d’ara, a la seva cita amb la història. No pot negar el vot afirmatiu a un Estatut que, en bona mesura, ha contribuït a fer realitat. Perquè –tal i com li va recordar Manuela de Madre a Josep Lluís Carod-Rovira al Congrés- “los que están a favor suelen estarlo con matices; no se engañe, los que están en contra sólo están en contra”. Jo m’atreveixo a afegir: i els qui no hi són en els moments decisius –com Erasme- simplement no hi són.

Los comentarios están cerrados.
Buscar
Archivos
  • [+]2012 (57)
  • [+]2011 (150)
  • [+]2010 (73)
  • [+]2009 (51)
  • [+]2008 (53)
  • [+]2007 (49)
  • [+]2006 (48)
  • [+]2005 (18)
  • [+]2004 (12)


A FAVOR DE ESPAÑA Y DEL CATALANISMO

A FAVOR D'ESPANYA I DEL CATALNISME


Contador de estadsticas - Blog Daniel Fernndez